Mysa? På en tisdag?
Efter att ha lagat ca 10 matlådor avslutades kvällen med vin och färska vårrullar, i soffan framför en svartvit sängkammarfars. myspys.
Röd/grön currygryta
Stek currypastan (jag hade röd och grön typ 3 tsk totalt, beror på hur starkt man vill ha) i smör eller olja i nån minut. Lägg i kycklingen, och fräs den. Häll i kokosmjölk och diverse grönsaker. Puttra tills allt är klart.
Servera med ris.
Jag hade i potatis, broccoli, gul lök, morötter, bambuskott, vattenkastanjer och minimajs. Kokosmjölken räckte inte åt alla grönsaker så jag fyllde på med mjölk. Men då blev kryddningen mesig, så det fick komma i mer currypasta, lite paprikapulver, gurkmeja, chili och cayennepeppar. Det fick koka på låg värme tills potatisen blev klar.
Falukorv i ugn
Klassisk svensk husmanskost med twist!
Skär jack i falukorven. Smeta in korven i
Fransk senap med smak av Provence och häll på ströbröd (glutenfritt såklart). Skjuts in i ugnen, 225 grader i 30 min.
Servera med potatismos och grönsallad.
Spontan tjejmiddag
Spontanmiddagen bestod av hasselbackspotatis, kyckling och röd sallad. Allt inspirerad av en färdigköpt sås.
Hasselbackspotatis:
Skär tunna skivor i potatisen men inte hela vägen ner! Om man lägger potatisen mot en skärbräda så kan man inte skära hela vägen. Lägg potatisen i en ugnsfast form, och pensla med smält smör (även i de skärda jacken). In i ugnen 200 grader i en kvart. Sen pensla med mer smör. En kvart till. pensla med mer smör och häll på ströbröd, och sen sista kvarten i ugnen. Färdigt.
Kyckling:
Jag råkade köpa fel, istället för vanlig kycklingfilé så blev det tunt skivad filé, sån som man ska göra rulader av. Så jag smetade på fransk senap med smak av provensalska örter och rullade ihop dom, stekte med lite soja på.
Serverade med färdigköpta såsen och röd sallad bestående av paprika och körsbärstomater...



Röda rårakor
En del rödbetor, två delar potatis. Ungefär 1ägg på 250gr potatis. Och getost, ca 1 paket.
Riv potatis och rödbetor, blanda ägg och hälften av getosten. Klicka ut i varm stekpanna och tryck ut den så den blir tunn. Stek på gyllenbrun på varje sida. Servera med stekt bacon/sidfläsk och resterande getost. Mums.
Fruktsallad

Färska Vårrullar




Grönsaker i ugn med kyckling
