Projekt glutenfria kroppkakor version 2
Har moddat det gamla receptet lite...

Detta blir ca 20 st
Deg:
1,5kg potatis
ca 7 dl glutenfritt mjöl (jag körde på Lailas)
3 st ägg
Fyllning:
350 gr bacon (jag hade för lite bacon och fick två tomma kroppkakor)
3 st gul lök
kryddpeppar
salt
peppar


1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna lite.
2. Skala och pressa den.
3. Blanda potatispresset snabbt med mjöl och ägg och ev. lite kryddor.
4. Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans. Smaka av med mycket kryddpeppar, vanlig svartpeppar och salt
5. Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.
6. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
7. Servera med lingon och smör.
Kommentarer
Trackback