Chocolate Chip Cookies (glutenfria)

Servera med mjölk, på äkta amerikanskt vis!


Blir en plåt kakor, så där lagom många till ett fika.
Ingredienser
125 gr rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 ägg
1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använda Lailas)
1,5 tsk pofiber (för att de inte ska flyta ut så mkt, mina flöt ut en del iaf så ta lite mer)
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl hackade nötter (jag körde på färdighackade hasselnötter och mandlar)
ca 50 gr hackad mjök choklad
ca 50 gr hackad mörk choklad

Rör socker och smör krämigt. Rör ner ägget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa. Vänd ner chokladen och nötterna. (Det är typ en smet tills man har i chokladen och nötterna, det ska vara jävligt kletigt)
Lägg degsmeten i plastfolie och forma till en rulle. Låt rullen ligga i frysen i 30 min.
Skär ca 1 cm tjocka skivor av rullen, lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 10 min (håll ordentlig koll! Jag råkade bränna mina i kanterna, fast de var goda ändå).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!